Facilitator Get Ready! 

De câte ori pășim într-o școală, întâlnim OAMENI dedicați. Oameni care se străduiesc să fie cei mai buni profesioniști din dragoste pentru elevii lor. Profesori care se își doresc să ofere suport și inspirație elevilor lor în deciziile pe care le iau despre viitorul lor academic și profesional. În ciuda dragostei și bunăvoinței, ne spun că uneori nu știu cum să ajute și că ar dori s-o facă mai bine.

 

Get Ready, programul EvoCariera despre decizii de carieră, e un ghid de activități de orientare în carieră pe care l-am dezvoltat pentru elevi și studenți. În ultimii 2 ani, 150 de adolescenți și tineri l-au parcurs. Ghidul include 10 activități care pot fi adoptate la orele de dirigenție, pe parcursul anului școlar, pentru a-i ajuta pe elevi să ia decizii informate pentru viitor.

 

Am dezvoltat programul și ghidul Facilitator Get Ready cu gândul la toți profesorii extraordinari pe care i-am întâlnit. E suită de workshop-uri care vă oferă suport pentru folosirea activităților la clasă.

Modulul 1 (8 ore)
• Cum arată viitorul profesiilor?

• Care sunt competențele de care vor avea nevoie elevii mei, indiferent de domeniul lor de activitate?

• Care sunt pașii procesului de orientare în carieră?

Modulul 2 (8 ore)
• Cum îi ajut pe elevi să identifice resurselor necesare în procesul de orientare în carieră?

• Care e rolul unui facilitator procesul de explorare și luare de decizii academice și de carieră?

Modulul 3 (8 ore)
Cum facilitez activitățile Get Ready la clasă, în timpul orelor de dirigenție?
Suport în implementare
Experiența ne-a aratat că atunci când un program este însoțit de sesiuni de împărtășire de experiențe, bune-practici și feedback, șansele de succes cresc. De aceea, le propun diriginților înscriși în program și o serie de 3 întâlniri de grup la finalizarea programului.
O punte între profesioniști cu experiență și tineri la început de drum.

Florina Lendeczki – 0743 070 102
Bianca Biosa – 0747 056 266